Terug
Videomarketing is taking over
mei 8, 2019

Videomarketing is taking over

Wist jij dat beelden duizendmaal meer zeggen dan woorden? En dat een combinatie van beelden én woorden nog sterker is? Videomarketing is taking over! Oeh! Hiermee haal je klanten over om gebruik te maken van jouw diensten. Wij verzekeren jou dat videomarketing de online marketing ten goede komt. Vandaag neemt content marketeer Anna je mee. Ze vertelt je meer over deze respectievelijk nieuwe vorm van marketing én over hoe je beelden inzet bij het vertellen van het verhaal van jouw bedrijf. Ben je klaar om jouw verhaal te vertellen? Let’s go!

Video is helemaal hot!

Videomarketing

Maar wat verstaat men onder het begrip videomarketing? Het betekent letterlijk: ‘een vorm van marketing waarbij je als verzender een boodschap overbrengt met behulp van bewegende beelden’. Je promoot de producten of diensten die je aanbiedt. Ben je een kapster? Laat een video maken waarin je je kapperszaak laat zien en meer vertelt over de haarproducten die je gebruikt. Of vraag één klant om de uurtjes in de kappersstoel vast te leggen. Met behulp van video trek je meer klanten naar je website. Dus ook naar je kapperszaak! Amuseer, informeer, overtuig en activeer je (toekomstige) klanten.

Wist je dat…

Wist je dat 55% van de mensen iedere dag wel een video kijkt op het internet? Hoog aantal, hé😊? Youtube kent meer dan 1 miljard gebruikers. Dat is ruim een derde van het aantal mensen dat überhaupt gebruikmaakt van het internet! Wow! Maar dat is nog niet alles! Wist je dat online shoppers een product 2x zo snel kopen als ze er een video over hebben bekeken? Je zult de conversies snel zien stijgen. Hoe snel je de conversies ziet stijgen blijkt uit onderzoek van Eyeview. Als je een video op een landingspagina plaatst, kun je de conversies met wel 80% verhogen! 80 procent!

Video beantwoordt de behoefte van de klant

Op iedere website staan teksten. Surprise, surprise. Over jouw bedrijf en over de diensten die je aanbiedt. Op de productpagina’s vertel je wat je product of dienst kan betekenen en hoe het werkt. Maar wist jij dat bewegende beelden je klanten des te meer overtuigen? Video is een zeer populair medium dat veel gebruikt wordt. Niet alleen door bedrijven zoals de jouwe, maar ook door grote organisaties. Video beantwoordt de behoeften van de klant. Video en tekst zijn een perfect setje.

Beelden zeggen meer dan woorden alleen

We vertelden je al dat je met video de behoeften van de klanten beantwoordt. Maar dat is niet de enige goede reden om videomarketing in te zetten voor jouw bedrijf. Er zijn heel veel redenen. Te veel om op te noemen. Whoops! We geven je hier een greep uit de voordelen:

  • Zoals je al verwacht had: beelden zeggen meer dan woorden alleen
  • Video is persoonlijker dan alleen tekst
  • Video heeft een positieve invloed op het verhogen van de conversies
  • Video’s zijn heel gemakkelijk te delen op verschillende socials
  • Men blijft langer op je website
  • Klanten onthouden de boodschap beter
  • Je verbetert de merkbeleving en maakt de beleving persoonlijker
  • Je verbetert de vindbaarheid van jouw eigen website

De waarde van één minuut video staat gelijk aan 1,8 miljoen woorden – Dr James McQuivey

Geef je bedrijf een gezicht

Maar op welke manier zet je videomarketing in voor je bedrijf? Hoe overtuig jij je (potentiële) klanten om voor jouw bedrijf te kiezen? Je kunt een professionele bedrijfsvideo maken of laten maken. Een sterke bedrijfsvideo vertelt duidelijk waar je bedrijf voor staat. Doorgaans vertel je op de ‘over ons’ op een geschreven wijze over jouw onderneming. Een bedrijfsvideo geeft de boodschap van je bedrijf kort maar krachtig weer. Zo geef je je bedrijf een gezicht!

Tips

Je zou denken dat je gewoon de camera aan zet en klaar bent om te gaan. Dat is niet helemaal waar! Er komt meer bij kijken dan je denkt. We geven je een aantal tips waar je zelf je slag mee kunt slaan:

1. Goede content. Als je video geen goede content bevat bekijkt niemand hem
2. Wees van meerwaarde. Maak een video waar je klanten écht – ja, echt – wat aan hebben. Beantwoord een veelgestelde vraag of laat zien hoe een product werkt
3. Hoe korter hoe beter. Probeer de boodschap van de video zo beknopt mogelijk over te brengen. Als de video te lang duurt haken de kijkers af. We don’t want that!
4. Plaats hem op social media zodat er interactie ontstaat
5. Juiste dag en tijd. Wanneer is je doelgroep online? Plaats je video op dat tijdstip!
6. Deel je video met werkelijk iedereen. Echt iedereeeeen. 500 mensen bekijken iedere dag video’s via Facebook. Als de video bevalt wordt hij vanzelf vaak gedeeld of geliked!

Kies voor ons videomarketing pakket!

Aan de slag met videomarketing?

Ben je overtuigd van de voordelen en de krachten van deze vorm van marketing? Pak de camera erbij en ga aan de slag! Onze tips bieden je de helpende hand. Is deze klus niet voor jou weggelegd? No problem! Schakel de hulp in van professionals zoals mijn collega’s van Best4u Internet Marketing. Kies voor het videomarketing pakket. Dan komt een professioneel team bij jou op locatie langs om de beelden te schieten. Wat dacht je van een professionele bedrijfsvideo, fotorapportage van het personeel en een 360 graden foto!? Ik zeg: doen!