• en
Terug
Tips & tricks van Wijnand: Magento modules
september 28, 2017

Tips & tricks van Wijnand: Magento modules

Elke werkdag zit E-commerce projectleider Wijnand klaar om te schakelen tussen developers, vormgevers en klanten en om onze Magento projecten te begeleiden. Hij betrekt klanten in het traject en zorgt dat zij het beste uit hun Magento shop kunnen halen. In dit artikel geeft hij tips voor 4 handige Magento modules die jou het nodige werk uit handen nemen bij het beheren van je Magento shop.

Producten plaatsen, categorieën beheren, orderverwerking, blogpagina’s bijhouden… Een webshop beheren kan ontzettend veel werk zijn. Gelukkig bestaan er talloze modules die het jou een stuk makkelijker kunnen maken. Kende je de volgende vier modules al?

1. Automatic Related Products

Om klanten een goed beeld te geven van jouw assortiment zijn gerelateerde producten onder een productpagina een must. Het is echter een enorme klus om deze gerelateerde producten handmatig optimaal in te richten. Je zou dan namelijk voor ieder product in je voorraad afzonderlijk moeten aangeven welke producten hieraan gerelateerd zijn.

Automatic Related Products is een module die jou hier perfect bij kan helpen. Deze module maakt automatisch de beste en slimste combinaties tussen jouw producten, waarbij gekeken wordt naar verschillende factoren als categorieën, attributen en prijzen.

2. PostNL

Verzend jij jouw pakketten met PostNL en maak je nog geen gebruik van de PostNL module die TIG ontwikkeld heeft? Dan is deze module exact wat jij nodig hebt. De PostNL module maakt de orderverwerking in Magento makkelijker en helpt tegelijkertijd de klant door meer bezorgopties aan te bieden.

Zelf heb je vast al weleens de voordelen ervaren van de mogelijkheid om een bezorgdatum en -tijd of een afleverpunt te selecteren als je een bestelling plaatst. De PostNL module voegt deze optie ook toe aan jouw checkout en biedt daarbij de mogelijkheid om zelf de opties aan te geven.

Daarnaast optimaliseert deze module ook het beheer in de achterkant van Magento. Zo kun je te allen tijde de exacte status van jouw pakketten volgen, orders bij PostNL aanmelden en pakbonnen en verzendlabels rechtstreeks printen vanuit Magento.

3. Mass Product Actions

Wanneer je het merk van een groot aantal producten wilt aanpassen is de standaard werkwijze om gebruik te maken van de import- en exportfunctionaliteiten die in Magento aanwezig zijn. Het opstellen van een importbestand neemt echter vaak veel tijd in beslag. Dat kan anders.

Met de module Mass Product Actions wordt het wijzigen van complete productgroepen een stuk makkelijker. Selecteer alle producten in jouw productoverzicht, geef aan welke attributen er gewijzigd moeten worden en sla de aanpassingen op. That’s it; alle producten worden automatisch aangepast!

4. Follow Up Email

Om bestaande klanten opnieuw naar je webshop te trekken is e-mailmarketing een handige manier. Het opstellen van deze mails kan echter veel kostbare tijd in beslag nemen. De module Follow Up Email kan dit proces geheel voor je automatiseren. Een aantal mogelijkheden van de module zijn:

  • Een klant herinneren als hij/zij al een aantal dagen geleden zijn gevulde winkelwagen heeft ‘achtergelaten’;
  • Automatisch reminders sturen als vaste klanten een tijd lang de webshop niet bezocht hebben;
  • Klanten feliciteren en een kortingscode toesturen op hun verjaardag;
  • De klant per mail een aantal producten tonen gerelateerd aan eerder bestelde producten.

Follow Up Email regelt dit alles zonder dat jij er naar om hoeft te kijken. Handig!

Advies?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen van bovenstaande modules voor jouw webshop? Dan help ik je graag telefonisch of per mail verder. Je kunt mij bereiken via 0575 512 125 of via tech@best4u.nl.