Terug
Let’s go Google Shopping!
juli 23, 2019

Let’s go Google Shopping!

Google Shopping maakt shoppen gemakkelijker

Google Shopping? Lekker winkelen? Love it!

Bij shopping denken jij en vele anderen misschien wel aan de letterlijke vertaling van het woord. En dat is compleet correct! Je komt Google shopping vast wel eens tegen wanneer je op zoek bent naar nieuwe badslippers of een nieuw toetsenbord. Ik noem maar wat! Maar waarom wordt deze vorm van online marketing steeds populairder? Waar liggen de kansen? Vandaag vertelt content marketeer Anna je meer over Google Shopping. Ben jij ondernemer? Ik maak het online verkopen graag makkelijker voor je!

Let’s go shopping!

Shopping helpt je bij het shoppen

Je raadt het misschien al: Google shopping wordt gebruikt om voor te zorgen dat meer mensen bepaalde producten shoppen. Shopping helpt je dus tijdens het shoppen! Deze vorm van marketing is onderdeel van zoekmachine adverteren en wordt mogelijk gemaakt door Google Ads én het Google Merchant Center. Misschien ken je de standaard tekstadvertenties wel, bovenaan in de zoekresultaten van Google. Deze Shopping advertenties bestaan echter uit meer dan tekst. Zo kun je precies zien hoe een product er uitziet, lees je meer over het product én zie je in één oogopslag wat het kost.

Lijkt op SEO

Google Shopping heeft ergens wat weg van SEO. Je wilt immers dat Google je advertentie toont zodat je je producten prominenter kunt laten zien. Dáárom zorg je er voor dat de productfeed zo compleet mogelijk is. Hierbij kun je denken aan een duidelijke foto, beschrijving, prijs, bijzonderheden en nog een paar features. Aan de hand van deze features betaalt Google of jouw advertenties weergegeven worden of niet.

Zó werkt het

Stel, je zoekt een mooi simpel zwart colbertje voor boven je lievelingsblouse. Dan open je de zoekmachine van Google en voert het zoekwoord in. ‘Zwart colbert’. Bovenaan de zoekopdrachten zie je dan allerlei colberts verschijnen, waarbij je al allerlei details ziet staan. Zo kun je aan de hand van de foto, de beschrijving en bijvoorbeeld de prijs kiezen op welk product je klikt. Je kunt het dus zien als een soort vergelijkingssite. Wel zo gemakkelijk voor de consument tijdens het maken van de juiste keuze!

Zo kun je aanbieders makkelijk met elkaar vergelijken!

Pay per click

Google Shopping is een vorm van zoekmachine adverteren. Dit betekent dat er per keer dat iemand op je advertentie klikt betaalt moet worden door jou als ondernemer. Maar wat kost dat precies per klik? Dat heb je helemaal zelf in de hand! Hoe hoger het bedrag van de klik, hoe verder vooraan je product staat. In het algemeen geldt: hoe meer je betaalt, hoe meer mensen je product zien en hoe meer mensen je product aanklikken. Onze online marketeers kunnen je helpen om hier een goede balans in te vinden en dus ook nooit teveel per klik te betalen. De kosten liggen wel lager dan bij de welbekende tekstadvertenties. Winning!

Grotere zichtbaarheid en toenemende omzet

Je raadt het al: deze vorm van zoekmachine adverteren kent vele voordelen. Daar is een grote zichtbaarheid er één van! Benieuwd naar de rest van de voordelen? We zetten ze voor je op een rij:

  • Het bezoekersaantal in je webshop neemt toe
  • Alle data staat in de database
  • Meer bezoekers op je website
  • Het aankoopproces wordt eenvoudiger voor je klant
  • Klanten kunnen de producten gemakkelijker vergelijken
  • De kwaliteit van de leads verbeteren. De bezoeker heeft immers al voor jouw website gekozen!
  • Meer bezoekers op je website

Bovenstaande punten zorgen allen voor een toenemende omzet. Yes, that’s what we need!

Doe er je voordeel mee!

Benieuwd naar wat Google Shopping voor jou kan betekenen?

Zijn jij en je klanten klaar om te shoppen? Investeer dan in Google Shopping! Dan krijgen je potentiële klanten meteen een duidelijk beeld van het product dat je verkoopt én kunnen ze verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Hoe makkelijk is dat? Daarnaast zijn de bezoekers van je website ook nog eens een stuk relevanter! Ze zijn immers al op je website en weten dankzij de Google Shopping advertenties al precies wat je te bieden hebt.

Wat dacht je ervan? Mijn collega’s van Best4u Internet Marketing helpen je graag verder! Let’s go Shopping!