Terug
Kerst bij Best4u
december 21, 2018

Kerst bij Best4u

Ho, ho, ho! Het eind van het jaar is in zicht en we tellen af tot Kerstmis en Oud & Nieuw. Op kantoor bij Best4u hangt de kerstsfeer ook al aardig in de lucht, Mariah Carey heeft al een aantal keer door ons kantoor gegalmd en we hebben het al weken over de kerstborrel met het thema ‘casual chic’. We vinden het onwijs gezellig en leuk om onze werkplekken wat op te vrolijken met kerstgezelligheid. Wel met mate, natuurlijk! Bovendien blijkt uit onderzoek dat werknemers productiever zijn wanneer ze zich goed voelen op de werkvloer. SEO tekstschrijver Anna van der Weerd laat je de kerstsfeer bij ons op kantoor proeven, om je te laten ervaren hoe wij Kerst vieren op kantoor. Ook geef ik je wat last-minute tips voor de outfit voor de jaarlijkse kerstborrel. Want wat kan wel en wat kan niet?

Niet één, maar twee kerstbomen

Wanneer je boven komt bij Best4u Internet Marketing en achter je kijkt terwijl je de trap op loopt, staat daar een prachtig opgetuigde kerstboom waar een bever voor zit. Die bever heeft op zich vrij weinig met Kerst te maken, maar hé, hij duikt ieder jaar op en is hier onderdeel geworden van de kerstversiering. De dag en het tijdstip waarop de kerstboom van zolder gehaald zou worden, stonden al weken in de agenda. 6 december om 11:00 ’s ochtends, al een dag na Sinterklaasavond, zou de kerstboom opgetuigd worden door twee van mijn collega’s. Een kerstbal hier, een lampje daar. Ze zetten niet één, maar twee kerstbomen op. Uiteindelijk is één kerstboom weer van de lampjes, slingers en kerstballen ontdaan. Twee kerstbomen was toch ietwat too much. Ik wil niet zeggen dat we doorslaan in de kerstgekte, maar hé, we zijn zeker gek op Kerst! Dat blijkt wel weer!We like it!

Kan een foute kersttrui met lampjes ook?

Foute Kersttruiendag

Al weken had online marketeer Bas het over Foute Kersttruien dag op 14 december. De dag waarop iedereen even lekker gek doet en het voor een dag niet uit maakt als je onwijs voor gek loopt omdat je een gekke trui aan hebt. “Maar jongens, wanneer doen we nou allemaal zo’n gekke kerstrui aan? Ik heb er speciaal één besteld, met hele mooie lichtjes!” Het werd in de agenda van ons kantoor gezet en zo geschiedde. 14 december zou de dag zijn waarop we allemaal op kantoor zouden verschijnen in een mega foute, maar wel leuke kersttrui. Het was 14 december. Eenmaal op kantoor aangekomen bleek dat alleen online marketeer Bas een kersttrui droeg, vol trots deed hij de lampjes van de trui aan om aan zijn collega’s te laten zien. Hij was ietwat teleurgesteld in zijn collega’s, want we zouden toch allemaal een kersttrui dragen? Gelukkig hadden onze collega’s mooie kerstsokken aan, dus ze waren het niet vergeten. Die dag werden met enige regelmaat broekspijpen opgetrokken om de prachtige sokken met rendieren erop te showen aan de rest. Ook met de kerstborrel pakken wij goed uit. Maar wat trek je aan naar een Kerstborrel? Kan een foute kersttrui met lampjes bijvoorbeeld ook?

’Casual chic’

Yes, het is weer tijd voor de jaarlijkse Kerstborrel! Dit jaar is ‘casual chic’ het thema van onze avond die draait om hapjes, drankjes en gezelligheid. Heb ik drankjes al genoemd? Drankjes, heel veel drankjes. Op deze avond kunnen we onszelf goed laten zien, dus de hoogste tijd om de blits te maken met een outfit! Maar wat trek je aan naar een kerstborrel met zo’n thema? Wat trek je überhaupt aan naar een borrel? Ik geef je graag tips zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over of je overdressed of veel te underdressed zal zijn. Casual chic wil zeggen: half netjes half casual. In dit geval volstaat een jurkje met sneakers of een pak met sneakers prima. Weet je echt niet wat je aan moet doen naar de kerstborrel? Ik geef je wat last-minute tips zodat je tiptop voor de dag komt op de kerstborrel.

  • 1.Trek iets aan dat net iets feestelijker is dan wat je normaal draagt naar je werk. Dan hoef je niet te vrezen dat niemand een verschil ziet of je outfit over de top is.
  • 2. Ben je bang dat je outfit over the top is? Kies dan voor een accessoire dat opvalt, zoals een glitterjurkpanty of een glitter clutch. Mannen kunnen kiezen voor een opvallende stropdas of opvallende schoenen
  • 3. Blijf dicht bij jezelf. Als je veel zwart draagt of juist veel kleur, verwerk deze aspecten dan ook in je outfit voor de kerstborrel, want hier zul je je goed in voelen!
  • 4. Kerst is leuk, maar sla niet door in de kerstgekte!
  • 5. Draag kleding die echt past. Niets is zo vervelend als het dragen van hakken die te groot zijn, waardoor je voet de hele tijd uit de hakken glipt. Ook staat een colbert dat te groot is niet bepaald charmant, want dan heb je ineens wel heel brede schouders.

Waar het natuurlijk allemaal op neer komt, is dat jij je goed moet voelen bij wat je aan hebt. Mijn mening? Houd je zeker niet in en laat je collega’s maar eens zien hoe goed jij eruit ziet in pak of een feestjurkje. Je ziet elkaar dagelijks, dus pak lekker uit en verras elkaar met toffe outfits! Voor de eerstvolgende glimp van the glamorous you moeten ze immers weer een jaar wachten, dus pak je kans nu het kan..😉

En, weet je al wat je aantrekt naar de kerstborrel? Wij genieten vanavond van een gezellige kerstborrel in een afgehuurd café om de hoek. Ik heb een hoop chique colberts en blousjes bij de mannen gespot en de dames lopen in feestelijke jurken en rokjes. I like!

Ik wens iedereen een prettige Kerst en een succesvol 2019! Daar proosten we vanavond op. Enne, succes met het kiezen van je outfit hè 😉!