Terug
Blogartikelen
januari 31, 2019

Ga zelf aan de slag met déze online marketing tips!

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij, de tijd vliegt. De dagen gevuld met heerlijke oliebollen en champagne zijn verleden tijd. Januari is de maand voor doelen en goede voornemens voor iedereen, ook voor de ondernemer. Als ondernemer probeer je ieder jaar natuurlijk weer het maximale er uit te halen. Content marketeer Anna reikt je bij deze online marketing tips aan waar je zelf mee aan de slag kunt. Pluk er de vruchten van! Met deze handige tips kun je vandaag nog aan de slag.

Als je blijft doen wat je al deed in 2018, krijg je wat je in 2018 kreeg. Niet meer dan dat.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Veel ondernemers hebben, of maken, geen tijd voor plannen voor in het nieuwe jaar. Ze zijn druk met de voorbereidingen voor Blue Monday, of zijn druk met de bezigheden van alledag. Als je blijft doen wat je al deed in 2018, krijg je wat je in 2018 kreeg. Niet meer dan dat. Zo zonde! En als je denkt dat het nu nog wat kortdag is om de tips te realiseren, heb je het mis. Juist niet! Er is nog zo veel mogelijk. Ja, ook na januari nog. Beter laat dan nooit, toch?

Haal je omzet uit online marketing

Uit cijfers van de MKB Online Monitor 2017 blijkt dat nog niet alle ondernemers van het midden-en kleinbedrijf overtuigd zijn van het online zakendoen. Toen zei 45% van de ondernemers dat ze niet overtuigd waren van het nut van online zakendoen. In 2017 nam 76% procent van de Nederlanders online diensten en producten af. Als je een simpel rekensommetje doet, realiseer je je al meteen dat de plank hier misgeslagen wordt. Het aantal mensen dat online diensten en producten afneemt stijgt nog iedere dag, ook in 2019. Grijp deze kansen, ze liggen voor het oprapen

Mobile first

Men gebruikt de mobiele telefoon steeds meer dan de laptop, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Deze trend is al jaren aan de gang. Investeer in de gebruiksvriendelijkheid van je website, zodat je website prettiger werkt voor mobiele gebruikers. De kans dat ze je website nog eens bezoeken of gebruik maken van je diensten wordt daarnaast ook groter! Dus speel daar op in!

Storytelling

Storytelling is een mooie aanvulling voor je website. Deze trend wordt steeds belangrijker, dus doe hier je voordeel mee! Maar hoe? Door jouw ondernemersverhaal te delen in creatieve content. Geef je klanten tips in een blog, houd de nieuwspagina up-to-date of deel de ervaringen van klanten in een mooi artikel. Plaats blogs die waardevol zijn op de nieuwspagina en deel ze op social media-kanalen van je bedrijf. Zo trek je meer potentiële klanten aan én geef je je klanten meer persoonlijke informatie. Like it!

Google Mijn Bedrijf zorgt voor meer interactie tussen jouw onderneming en je klanten.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is belangrijker dan ooit, want Google Mijn Bedrijf zorgt voor meer interactie tussen jouw onderneming en je klanten. Google Mijn Bedrijf? No worries, ik vertel je gauw meer. Google Mijn Bedrijf is het informatieblok aan de rechterkant van de zoekresultaten in Google. Als je je smartphone gebruikt, vind je dit blok bovenaan de zoekresultaten. Daar kan de klant in één oogopslag àlle belangrijke informatie over je bedrijf lezen. Contactgegevens, routebeschrijvingen, openingstijden en reviews. Schrijf een sterke bedrijfsomschrijving van maximaal 750 tekens, zodat potentiële klanten meteen weten wat je voor ze kunt betekenen. Als je klanten een goede review achterlaten, kunnen potentiële klanten deze lovende woorden daar ook lezen. Vraag je klanten dan ook om een review achter te laten. Super handig!

Social media

De kracht van sociale media wordt nog vaak onderschat. Twee op de tien ondernemers heeft nog geen social media account voor zakelijke doeleinden. Als bedrijf kun je het je niet meer permitteren om afwezig te zijn op sociale media. Waarom niet? Je (toekomstige) klanten zijn namelijk wél actief op sociale media. Maak een account aan op verschillende social media-kanalen en kom dichter bij de doelgroep dan ooit tevoren. Deel leuke weetjes op Facebook en Instagram en hou je klanten op de hoogte van je werkzaamheden. Je zet je bedrijf op de kaart en kunt daarnaast ook nog eens de naamsbekendheid vergroten!

Daarnaast wordt verwacht dat Social Media Stories een steeds grotere rol gaat spellen. Stories is een vorm van content die steeds meer aan populariteit wint. Facebook voorspelt zelfs dat stories in 2019 meer bekeken en gedeeld gaan worden dan berichten in het nieuwsoverzicht van Facebook. Stories zijn hartstikke ‘hot!’

Waar wacht je nog op?

Ga vandaag nog aan de slag met deze tips en ervaar de voordelen zelf! Ze zeggen het, hé. Wie niet waagt…. Oh ja, enne… Als je hier deskundige hulp bij nodig hebt helpen mijn collega’s en ik van Best4u Internet Marketing je graag verder! We maken er samen een succes van!