• en
Terug
Emmo’s trip naar Moldavië
oktober 13, 2017

Emmo’s trip naar Moldavië

Onlangs lieten we je kennismaken met onze Moldavische programmeursafdeling. Vorige week vertrok Emmo, business leader Media/CMS, naar Chisinau voor een evaluatie van het derde kwartaal, een ontmoeting met nieuwe collega’s en natuurlijk de nodige teambuilding met het Moldavische team. In dit fotoblog neemt hij je mee naar zijn activiteiten in Moldavië.

Dag 1, maandag 2 oktober

Mijn wekker gaat lekker vroeg (lees: 03:15 uur), zodat ik om 04:00 uur van huis kan vertrekken richting Düsseldorf. Vanaf daar vliegen we naar München, waar we een snelle overstap hebben en om 11:50 uur Moldavische tijd (het is daar één uur later) landen we in Chisinau. Gauw door naar de controle en op naar het hotel.

Na het inchecken en een snelle lunch in de lobby is het tijd om naar het hoofdkantoor van Best4u Development SRL te gaan. Er zijn twee collega’s jarig, dus we beginnen de week direct goed met champagne en taart!

Na een warm welkom staan de eerste gesprekken met de nieuwe medewerkers en de WordPress teamleider op het programma. In de avond hebben we een rustig etentje en bereiden we ons voor op dag 2.

Collega’s Vladimir (links) en Alexandru (rechts) vieren hun verjaardag met taart en champagne.

Dag 2, dinsdag 3 oktober

Het leven komt in Moldavië altijd wat later op gang dan in Nederland. Op 09:00 uur op kantoor aankomen is een prima tijd. Vandaag staan de kwartaalevaluaties op het programma. Ik begin de dag met een voorbereidingsoverleg met directeur Serghei om de gesprekken van vandaag en morgen goed voor te bereiden.

In de middag hebben we drie evaluatiegesprekken waarin we de resultaten van het afgelopen kwartaal bespreken. Ook maken we nieuwe afspraken en KPI’s voor het komende kwartaal op gebied van Magento, WordPress en maatwerktrajecten.

Tijdens het diner in de avond hebben we een overleg gepland staan over productinnovatie, zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden op 2018. Uiteraard wordt er eerst nog even aan de conditie gewerkt in de gym van het hotel.

Dag 3, woensdag 4 oktober

Deze ochtend staat er een meeting met de ontwikkelaars van Unyson Framework op het programma. Dit framework gebruiken wij af en toe voor onze WordPress websites, dus het is erg interessant om de ontwikkelaars en eigenaren te ontmoeten.

’s Middags werken we de kwartaalevaluaties en KPI’s voor het komende kwartaal uit en in de avond hebben we een overleg over de sales-afdeling in Moldavië gepland.

Dag 4, donderdag 5 oktober

Het is alweer onze laatste dag in Moldavië, morgen vliegen we terug naar Nederland. Maar eerst staat er nog een vervolgmeeting over WordPress op de planning waarin we het hebben over kwaliteit en de integratie van een aantal zaken. In de middag hebben we tijd gereserveerd voor marketing en HR-zaken. Onder meer de integratie van We Are Best4u in Moldavië wordt uitvoerig besproken.

’s Avonds hebben we een etentje met een klant uit Dublin, Ierland.

Dag 5, vrijdag 6 oktober

In de ochtend werk ik mijn mail weg en sporten we nog even in het hotel. Om 14:00 uur gaan we naar het vliegveld voor de terugreis. ’s Avonds om 21:30 uur ben ik weer thuis.

De afgelopen vijf dagen waren intensief, maar erg nuttig. Het is altijd weer inspirerend om een paar dagen bij onze Moldavische collega’s te vertoeven en om informatie uit te wisselen, te evalueren en plannen te maken voor de toekomst!

Interessant? Lees ook deze artikelen: