Terug
Best4u’s favorieten: de lunch
december 7, 2017

Best4u’s favorieten: de lunch

Na de muzieksmaak en de favoriete series van de Best4u collega’s is het tijd om het te hebben over het lekkerste moment van de werkdag: de lunch! Marketeer Romy onderzocht wat de Best4u’ers het liefst eten tijdens hun pauze.

De lunch is een moment van ontspanning, gezelligheid en lekker eten. Maar wat lunchen onze collega’s tijdens hun pauze? Al snel kom ik erachter dat de meeste Best4u’ers een vast eet-ritueel hebben. Zo vertelt online marketeer Berjan: “In de morgen eet ik standaard twee krentenbollen, in de middag drie speltbollen met ham en kaas en daarnaast een lekker bakje kwark. Wel met een smaakje! Maar soms kies ik ook voor een lekker patatje of een broodje van de Subway.” Adviseur Siebe vertelt: “Voor mij is het vaak een cracker met kaas tussen de middag. Soms haal ik er nog iets bij als er in de supermarkt iets lekkers in de aanbieding is.” Hermen eet eigenlijk altijd zijn zelfgesmeerde boterhammen. “Mijn peanut-butter-jelly boterhammen vind ik gewoon echt het lekkerst!” Eline eet meestal een pistoletje tijdens de lunch met pesto en kaas, of een lekkere salade. En ook Jeffrey eet vaak gewoon een broodje tussen de middag. “Wel met variërend beleg.”

Donderdag marktdag

De meeste collega’s mogen dan hun vaste eetgewoonte hebben; op donderdag is dat vaak net even anders. Op die dag staat er op het plein voor het kantoor namelijk altijd een uitgebreide markt. Daarom is de donderdag een geliefde dag voor de collega’s met lekkere trek onder ons! “Meestal haal ik vis of een lekker stukje kip op de markt,” aldus Berjan. Ook Hermen sluit hierop aan: “Ja, wanneer er markt is, dan is het standaard kip of visdag!” “Ik haal eigenlijk op donderdag altijd een visje op de markt. Het liefst kibbeling of garnalen,” vertelt Jeffrey. Ook Siebe heeft dankzij Jeffrey ‘donderdag visdag’ geïntroduceerd: “Vroeger gingen we nog wel eens naar de Mac, maar nu gaan we eigenlijk altijd vis halen op donderdag. Het liefst met lekkere ravigotte-saus!”

Violetta van het debiteurenbeheer eet vaak yoghurt tijdens de lunch. “In Alpro yoghurt zitten heel veel gezonde ingrediënten, waaronder gezonde vetten, veel eiwitten en calcium.Goed om te eten tijdens en na mijn zwangerschap, aangezien ik nu een kleintje heb! Je kunt ermee afvallen, spiermassa opbouwen en het calciumniveau verbeteren. En oja, ik vind het ook gewoon heel lekker. ;-)”

Ellen eet meestal in gezelschap van haar e-reader achter haar bureau. “Vaak heb ik een kopje cup-a-soup, een dun crackertje (het liefst met sesam en zeezout, verslaafd aan!) en een boterham, die meestal gesmeerd is door mijn geweldige wederhelft.”

Genieten van de lunch

Op de vraag wat nu écht een lekkere lunch is, komen er toch wel wat andere antwoorden naar voren. “Soms haal ik een salade bij de AH. Laatst heb ik deze gehaald: AH Dip­sa­la­de quinoa-pom­poen met jazzar, absoluut een aanradertje!” vertelt Siebe. Edwin stuurt een foto van zijn lunch: “Soms gaan we lekker even ergens een broodje eten, altijd goed!” Voor Eline zijn de lunches bij Vaticano, een paar deuren verderop, het allerlekkerst. “Heel af en toe gaan we daar met de meiden/vrouwen uit het team eten. Ik kies dan altijd de Siciliane Speciale met rode pepertjes; echt héél lekker. Gelukkig doen we dat niet te vaak…”

Als het aan Best4u ligt is een broodje met gevarieerd beleg dus de doorsnee lunch, wordt er af en toe goed genoten van een speciale maaltijd en is de donderdag toch wel de echte vaste vis- of kipdag. Die ga ik zo maar eens scoren!

Interessant? Lees ook deze artikelen: