Terug
Kijkje achter de schermen
juli 31, 2018

Een goede werksfeer is key

”Wat maakt je werk zo leuk?” is een vraag die veel mensen stellen als ze net even wat meer moeite doen om erachter te komen wat je voor werk doet en hoe dat werk je bevalt. Wie bij Best4u werkt, antwoordt ongetwijfeld dat naast inhoudelijke interessante aspecten van het werk, de werksfeer en de collega’s zo leuk zijn. Waarom ik dat met zekerheid zo in een artikel durf te zeggen? Omdat ik het zelf zo ervaar en weet dat dit voor mijn collega’s ook geldt.

Content Marketeer Pamela neemt je in dit artikel aan de hand mee in de gezellige wereld van Best4u. Een goede werksfeer is de basis voor een hardwerkend team dat plezier heeft in het werk. Je werk moet leuk zijn en je collega’s spelen daar een grote rol in, dat blijkt wel bij Best4u.

Waarom is een hecht team belangrijk?

Voor een werkgever is het de uitdaging om te ontdekken hoe hij zijn werknemers gelukkig en productief houdt. Tevreden werknemers zijn (onbewust) bereid harder te werken en halen vaak ook meer plezier uit hun werk. Andere positieve gevolgen zijn een betere samenwerking, meer innovatie en de wil om gemeenschappelijke doelen te realiseren. Bij Best4u doen we dat als team aardig goed als ik dat zo uit eigen ervaring mag zeggen.

Al bij de betreding van ons statige pand in Zutphen is de gastvrijheid en de collegialiteit onderling voelbaar. Iedereen groet elkaar met een lach goedemorgen en is goedgehumeurd. Een goede werksfeer ontstaat niet zomaar, al voelt dat bij Best4u wel zo, al vanaf het begin.

De kracht van Best4u zit hem in de hechte band van ons team. Onze vestiging in Zutphen bestaat uit verschillende afdelingen, maar even bij elkaar langslopen is gewoon aan de orde en ondanks dat we ons met ander soort werkzaamheden bezighouden, weten we elkaar gauw te vinden wanneer we elkaar nodig hebben. De fijne werksfeer danken we aan plezier hebben in ons werk, spontane mensen op de werkvloer, een goede teamspirit en relaxte sfeer. Natuurlijk wordt er keihard gewerkt voor onze klanten, maar Best4u’s motto ‘Work hard, play hard’ is ons team op het lijf geschreven. We zijn niet vies van een vrijdagmiddagborrel – en je raadt het al – ook die dragen absoluut bij aan het zijn van een hecht team.

Inspanning belonen met keiharde ontspanning

We doen ons best om de juiste momenten te pakken om naast hard werken ook samen te ontspannen. Zowel met het hele team als per afdeling worden de nodige (spontane) uitjes georganiseerd. Maar hét teamuitje der uitjes is wel onze beroemde tweejaarlijkse skitrip. Het is zelfs iemand van de redactie van RTL Z opgevallen dat Best4u haar best doet om op een originele, doeltreffende en leuke manier aan teambuilding te doen. Zo schreef RTL Z o.a. over onze unieke manier van teambuilding door met z’n allen op wintersport te gaan.

Die gezamenlijke ontspanning buiten het kantoorpand is belangrijk. Naast hard werken, is samen lachen en elkaar beter leren kennen ongekend belangrijk voor een goede werksfeer. Je hebt het niet alleen gezelliger met elkaar, je begrijpt elkaar ook beter en dát doet het werk ten goede. Niet voor niets investeert Best4u daarom graag in vormen van teambuilding en ontspanning.

Hoe hebben we dit voor elkaar gekregen?

Best4u is van één hardwerkende 17-jarige naar een team van twee naar momenteel een team van ruim 100 man met diverse zijtakken en zelfstandige bv’s uitgegroeid. Hoe blijf je dan nog steeds hecht? Simpel. Door alleen die mensen aan je team toe te voegen die net zo enthousiast zijn als wij. Wie bij Best4u aan de slag wil, of dat nou als grafisch vormgever of als internet marketeer is, moet passen binnen ons DNA. Ondernemend zijn, klantgericht werken en een teamspirit bezitten, zijn onder andere eigenschappen van het DNA die in iedere collega hier zitten.

Een hecht team heb je niet vanzelf. Om een team hecht te laten zijn moet je investeren in een collegiale band en ruimte openlaten voor de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.

Nu kan ik me voorstellen dat jij je zwaar nieuwsgierig afvraagt welke dingen we hier dan letterlijk doen om voor een goede werksfeer en teamband te zorgen. Eén van die dingen is het samen vieren van kleine zegeningen. Zo neemt het team van de Internet Marketingafdeling elke ochtend een moment om goede verhalen van de voorgaande dag te delen. Het maakt niet uit of dit werk gerelateerd is of privé, als we goede én slechte verhalen dagelijks met elkaar delen, vergroten we daarmee de betrokkenheid binnen ons team.

Maar we doen meer leuke dingen, hier komt ‘ie! We organiseren al tijden:

  • Wekelijkse en (extra te gekke) maandelijkse vrijmibo’s
  • Zomerse barbecues in de achtertuin
  • Een jaarlijkse paasbrunch
  • Gezamenlijke trainingen
  • Teamuitjes (gericht op teambuilding)
  • Een kerstborrel
  • Dé skitrip (per twee jaar)
  • Teambeloningen zoals etentjes n.a.v. targets
  • Bootcamps om samen fitter te worden

Het echte geheim

Helemaal leuk natuurlijk, maar met alleen leuke/geweldige/toffe/bier-gerelateerde dingen doen, heb je nog niet de kern van een goede werksfeer te pakken. Die kern betreft namelijk: waardering. Waardering naar je collega’s uiten en zelf ook die waardering van hen ontvangen weegt eigenlijk wel het zwaarst mee. Als klanten daarbovenop dan ook nog hun waardering laten blijken voor het geleverde werk en de succesvolle campagnes, dan snap je wel dat onze dag niet meer stuk kan en we alleen maar extra gemotiveerd worden om hard door te knokken voor meer online succes voor onze klanten!

Join our club!

Ben jij vrij enthousiast over Best4u geworden en lijkt het je leuk om deel uit te maken van ons enthousiaste team? Bekijk dan eens onze vacatures. Wie weet zit precies die functie ertussen die jou op het lijf geschreven staat. Hoe mooi is het dan dat je die vindt bij een bedrijf dat je zeer aanspreekt! Niet op zoek naar een toffe job, maar wel op de hoogte blijven van ons? Volg ons dan op Facebook, Instagram of LinkedIn voor updates en kijkjes achter de schermen.