• en
Terug
2017 was geen goed jaar voor cybersecurity
februari 19, 2018

2017 was geen goed jaar voor cybersecurity

Het Cyber Incident & Breach Trends Report van de Online Trust Alliance windt er geen doekjes om: 2017 was een slecht jaar als het om cybersecurity gaat. Het aantal incidenten rondom cybercriminaliteit is het afgelopen jaar bijna verdubbeld ten opzichte van 2016. Vooral ransomware, datalakken en DDoS-aanvallen waren de boosdoeners.

Volgens het rapport waren er in 2017 ongeveer 159.700 geregistreerde incidenten. Om tot deze conclusie te komen heeft de OTA eigen cijfers gecombineerd met die van Risk Based Security en Cybersecurity Ventures. Een belangrijke opmerking daarbij is dat het merendeel van de incidenten niet wordt gemeld; het werkelijke aantal incidenten ligt naar verwachting dus nog een stuk hoger.

De Online Trust Alliance behoort tot de non-profit organisatie Internet Society (INSOC), die een open transparant gebruik van het internet stimuleert. De organisatie brengt jaarlijks een rapport uit waarin de staat van cybersecurity belicht wordt.

Het rapport geeft aan dat vooral ransomware, datalekken en DDoS-aanvallen de boosdoeners waren in 2017. Ransomware is gijzelsoftware waarmee een hacker geldt vraagt om een computer of bepaald bestand weer vrij te geven. Bij datalekken gaat het om persoonsgegevens die in handen vallen van derden die geen toestemming hebben tot deze gegevens. Hiervoor is sinds 2016 de meldplicht datalekken actief. Bij distributed denial-of-service-aanvallen (DDoS) voeren meerdere computers tegelijkertijd een aanval uit op een computer of netwerk.

Hoe bescherm jij jouw website tegen cybercrime?

De tijd dat alleen de grote banken en mondiale bedrijven doelwit waren van cyberaanvallen ligt al ver achter ons. Ook de online activiteiten van “de gewone MKB’er” ontwijken tegenwoordig het vizier van de cybercrimineel niet. Het is dus van groot belang om jouw website optimaal te beveiligen tegen cybercrime. Dit kan onder meer met een SSL certificaat en periodieke beveiligingsupdates. Best4u is high security expert en kan daarnaast nog veel meer doen om de veiligheid van jouw website te optimaliseren. Neem gerust contact op via 0575 512 125 of support@best4u.nl voor meer informatie.

Lees ook: Cybersecurity is belangrijker dan ooit: ben jij er klaar voor?